Varje säsong kommer nya trender när det gäller frisyrer, hårfärg, skönhet och mode. Självklart har en hel del nya trender dykt upp även denna säsong. Här kan du få tips och råd om hur du ska se ut i håret i vår och sommar, samt hur du enklast sköter din frisyr och ditt hår. Du får de senaste trenderna från såväl nationellt som internationellt erkända frisörer, modebloggare, influensers och stilgurus. Kanske hittar du din nya sommarfrisyr med dessa trendiga tips?

En så kallad "Textured Crop/Disconnect"

2018 bjuder på bred variation av frisyrer för män, men ledordet är textur. Oavsett det är ett riktigt kort eller ett medellångt hår ska texturen framhävas. För killar med mycket självfall innebär detta att låta håret växa för att få fram hårets naturliga textur. Även flikiga frisyrer och så kallade spikes är tillbaka, nu med modernare stuk och busigare finish. Även luggen är påväg tillbaka, något man inte sett på ett bra tag. Spikraka, flikiga, asymmetriska – alla sorter fungerar och följer trenden just nu.

Frisyrer för modiga män

Det går att klippa sig riktigt uppseendeväckande, men då krävs det nog en del mod. En frisyr som kräver åtminstone självsäkerhet är en så kallad ”Textured Pomp/Shaved Line”. Det innebär att man sparar längd uppe på huvudet, men rakar med cirka 3 millimeters avstånd runt öronen samt i en linje runt hjässan. För att krydda lite extra kan man raka en helt symmetrisk linje som löper längs med hårlinjen, och som markerar frisyrens och hjässans form ytterligare. Lättskött och riktigt snyggt.

Nackpartiet

En annan typ av frisyr är en så kallad ”V-Shaped Neckline”. Även för denna frisyr krävs lite längd i håret från början, eftersom man sparar en hel del hår uppe på huvudet, klipper riktigt kort alternativt rakar helt runt öronen och avslutar med ett ”V” i nacken.

Detta går att göra med hjälp av hårets naturliga form alternativt något högre upp, som en del i det kortare underhåret. Oavsett ger det ett rent och snyggt intryck från såväl sidan, framifrån och bakifrån.

En så kallad ”Textured Crop/Disconnect”

Den här frisyren har vi sett ett tag, men nu är den något kaxigare och busigare stylad. Den här stilen passar män med tjockt och kraftigt hår, med breda käkpartier och rena drag, då partierna runt ansiktet och öronen är i princip renrakade, så när som på ett par millimeter. Här är det uppe på hjässan det händer, med en snyggt klippt och stylad frisyr som verkligen framhäver hårets naturliga textur och fall. Det går att styla det längre håret åt vilket håll man vill, med eller utan spikes.

Luggen är tillbaka

Nästa frisyr kräver också en del mod. Det är en så kallad ”Crop Haircut/Choppy Fringe”. Fringe betyder lugg och choppy betyder i princip hackad. Och det är just vad den är; luggen är på ett sätt hackad, det vill säga klippt asymmetriskt och ojämnt för att ge en slags sönderklippt/sönderhackad look. På hjässan finns det återigen en hel del hår kvar som kan stylas med spikes eller bara läggas åt olika håll beroende på tycke och humör, och runt öron och hjässa är håret ett par millimeter långt.